La Taverna del VINSEUM guanya el premi Cartaví 2024 en la categoria de millor Wine Bar de Catalunya
Aquest reconeixement avala l’excel·lència en la gestió pròpia de l’espai de Taverna del VINSEUM
Vilafranca del Penedès, 27 de maig de 2025. Ahir al vespre, a la ciutat de Barcelona, es van donar a conèixer els establiments guanyadors dels premis Cartaví 2024, un d’ells la Taverna del VINSEUM, considerat com el millor Wine Bar de Catalunya, una nova categoria dins dels premis, fins ara restringits al gremi de la restauració.
Aquest reconeixement avala la decisió del VINSEUM presa ara fa quatre anys d’apostar per un projecte de gestió pròpia d’un espai que pel Museu de les Cultures del Vi de Catalunya ha de ser el millor aparador per difondre, a copes, la riquesa, la qualitat i la varietat dels vins catalans.
La Taverna del VINSEUM
La taverna del museu és un espai obert al públic de promoció i degustació de vins a copes de tota la geografia catalana, i acompanyat d’una carta de tapes sense cuina.
Aquest espai del VINSEUM és un punt de trobada de tots els territoris de vi catalans, una àgora atenta i oberta al debat, al planejament, a la promoció i al gaudi del sector que treballa per dignificar, prestigiar i donar valor afegit al vi català.
Liderat pel sommelier Enric Santisteban, i amb un equip format per tres professionals del servei de vi, actualment la carta de la Taverna del VINSEUM compta amb més de 70 referències de vins a copes de tota la geografia catalana, i compta amb una oferta de vins en ampolla de més de 230 referències. Es tracta d’una de les cartes de vins catalans més extenses dels bars de vins de tot el país, un àmbit geogràfic que representa el 90% de les referències que ofereix la carta de la taverna.
Des de la reobertura del nou museu la taverna amplia el seu horari i obre de dimarts a diumenge. Aquesta ampliació permet atendre als nous visitants del museu, a la vegada que continuar garantint el servei als clients habituals que venen al pati del Palau reial dijous, divendres i dissabtes, de 12h a 22h. Consulteu els horaris a www.vinseum.cat.
Què és el Cartaví?
El concurs Cartaví se celebra amb el principal objectiu de distingir els restaurants de Catalunya que realitzen dia a dia una àrdua defensa i promoció dels vins catalans emparats en les 12 denominacions d’origen del país.
L’Associació Vinícola Catalana és l’organitzadora d’aquests premis anuals amb la pretensió de fomentar la presència dels vins catalans a les cartes dels restaurants ubicats a Catalunya, així com promocionar el coneixement dels vins elaborats a les zones vitivinícoles catalanes tant al professional de la restauració i la sommelieria com al consumidor.
Al 2024 els premis Cartaví han celebrat la seva onzena edició.
