Anar al contingut
04/11/2025

El VINSEUM rep el Premi a la Millor Experiència Enoturística als IWC Industry Awards, juntament amb El Hilo de Ariadna

El Museu de les Cultures del Vi de Catalunya – VINSEUM, ha estat reconegut amb el Premi ex aequo a la Millor Experiència Enoturística en la desena edició dels IWC Industry Awards, celebrada ahir a la nit a la Real Casa de Correos de Madrid.

El guardó, compartit amb el projecte El Hilo de Ariadna (Rueda, Valladolid), distingeix les propostes més destacades en el camp de l’enoturisme per la seva qualitat, creativitat i capacitat de generar experiències singulars vinculades al món del vi.

Els premis, organitzats per Wine Challenges España, reconeixen anualment les iniciatives més rellevants del sector vitivinícola en categories com l’enoturisme, la comunicació, la sostenibilitat i la innovació. El reconeixement a VINSEUM posa en valor la tasca del museu en la difusió de la cultura del vi i en la creació d’experiències que connecten el visitant amb el patrimoni vinícola i el territori català.

Aquest guardó reafirma el compromís institucional del museu amb la qualitat, la recerca i la innovació en l’àmbit de l’enoturisme cultural. El VINSEUM ofereix una proposta que combina la dimensió històrica, social i sensorial del vi, reforçant el vincle entre el visitant i el món vitivinícola a través d’un relat patrimonial i experiencial únic.

Amb aquest premi, el museu consolida la seva posició com a referent de l’enoturisme i la divulgació cultural del vi a Catalunya i a l’Estat, al costat d’altres projectes destacats del panorama enològic com El Hilo de Ariadna, amb qui comparteix aquest reconeixement.

Aquest premi és un reconeixement a una manera d’entendre l’enoturisme des de la cultura, el coneixement i l’experiència. VINSEUM vol ser un espai viu, on el visitant descobreixi el vi com a expressió d’un territori i d’una manera de viure. Compartir aquest guardó amb un projecte com El Hilo de Ariadna ens honora i ens encoratja a continuar innovant i oferint experiències de qualitat”, declara Raimon Olivella, president del VINSEUM.