Anar al contingut

gerra, satrot, finals segle XIX - primer quart segle XX

gerra, satrot, finals segle XIX - primer quart segle XX
  • Nom de l'objecte
    gerra (atuell) · satrot
  • Datació
    finals segle XIX - primer quart segle XX
  • Context d'utilització
    procés vitícola
  • Descripció de l'ús
    s'utilitza per a omplir la sulfatadora del caldo o brou bordelès, o sigui, sulfat de coure barrejat amb calç i aigua, amb el que es ruixen els ceps per a combratre el mildiu.
  • Material / Tècnica
    argila / tornejament
  • Descripció
    Gerra de cos ovoide amb la boca ampla amb broc i, al costat oposat a aquest, una ansa de cinta. A l'interior i exterior presenta una prima capa de la barreja del sulfat de coure i calç (caldo bordelés).
  • Lloc de procedència
    Vilafranca del Penedès
  • Col·lecció / Fons
    Museu
  • Núm. registre
    VINSEUM 959
  • Ubicació
    Reserves VINSEUM