Anar al contingut

gerra, satrot, segona meitat segle XIX - primer quart segle XX

gerra, satrot, segona meitat segle XIX - primer quart segle XX
  • Nom de l'objecte
    gerra (atuell) · satrot
  • Datació
    segona meitat segle XIX - primer quart segle XX
  • Context d'utilització
    procés vitícola
  • Descripció de l'ús
    s'utilitza per a omplir la sulfatadora del caldo o brou bordelès, o sigui, sulfat de coure barrejat amb calç i aigua, amb el que es ruixen els ceps per a combratre el mildiu.
  • Material / Tècnica
    metall
  • Descripció
    Gerra de coure, de cos troncocònic, amb la boca ampla amb broc i, al costat oposat, una ansa de tub. A l'interior i exterior presenta una prima capa de la barreja del sulfat de coure. Al fons interior hi ha oxidació.
  • Lloc de procedència
    Vilafranca del Penedès
  • Col·lecció / Fons
    Museu
  • Núm. registre
    VINSEUM 957
  • Ubicació
    Reserves VINSEUM