Anar al contingut

gerra, satrot, segle XX

gerra, satrot, segle XX
  • Nom de l'objecte
    gerra (atuell) · satrot
  • Datació
    segle XX
  • Material / Tècnica
    argila / tornejament
  • Descripció
    Gerra de cos ovoide amb la boca ampla amb broc i, al costat contrari d'aquest, una ansa de cinta. L'interior i exterior presenta una capa de la barreja del sulfat de coure i calç (caldo bordelés). A l'interior, el dipòsit de caldo solidificat és d'uns 5 cm. aprox. Funció: S'utilitza per a omplir la sulfatadora del caldo o brou bordelès, o sigui, sulfat de coure barrejat amb calç i aigua, amb el que es ruixen els ceps per a combratre el mildiu. La barreja de sulfat de coure amb la calç i l'aigua, el denominat 'brou bordolès', es feia en unes piques de pedra a la mateixa vinya. La gerra servia per traspassar la barreja de la pica al dipòsit de la sulfatadora.
  • Col·lecció / Fons
    Museu
  • Núm. registre
    VINSEUM 955
  • Ubicació
    Reserves VINSEUM