Anar al contingut

ebulliòmetre, Malligand, E., finals segle XIX - primer quart segle XX

ebulliòmetre, Malligand, E., finals segle XIX - primer quart segle XX
  • Nom de l'objecte
    ebulliòmetre
  • Datació
    finals segle XIX - primer quart segle XX
  • Autor/s
    Malligand, E. (marca de fàbrica)
  • Context d'utilització
    laboratori enològic
  • Descripció de l'ús
    Per a determinar el grau alcohòlic de vins sans i secs pel procediment d'ebullició. Ès un mètode aproximat, la determinació exacte del grau alcohòlic s'aconsegueix pel mètode de la destil·lació
  • Material / Tècnica
    vidre (VIDRE I MERCURI: termòmetre; COTÓ: metxa; METALL, LLAUTÓ I ARAM: Ebulliòmetre.); metall; llautó; coure; cotó; mercuri
  • Descripció
    Ebullioscopi del model Malligand. Funció: Per a determinar el grau alcohòlic de vins sans i secs pel procediment d'ebullició. Ès un mètode aproximat, la determinació exacte del grau alcohòlic s'aconsegueix pel mètode de la destil·lació. S'omplia la caldera d'aigua destil·lada per fixar al regle la temperatura d'ebullició d'aquesta amb el grau zero.
  • Lloc de procedència
    França
  • Col·lecció / Fons
    Museu
  • Núm. registre
    VINSEUM 4093
  • Ubicació
    Reserves VINSEUM