ebulliòmetre, Malligand, E., finals segle XIX - primer quart segle XX
ebulliòmetre, Malligand, E., finals segle XIX - primer quart segle XX
-
- Nom de l'objecte
- ebulliòmetre
-
- Datació
- finals segle XIX - primer quart segle XX
-
- Autor/s
Malligand, E. (marca de fàbrica)
-
- Context d'utilització
- laboratori enològic
-
- Descripció de l'ús
- Per a determinar el grau alcohòlic de vins sans i secs pel procediment d'ebullició. Ès un mètode aproximat, la determinació exacte del grau alcohòlic s'aconsegueix pel mètode de la destil·lació
-
- Material / Tècnica
- vidre (VIDRE I MERCURI: termòmetre; COTÓ: metxa; METALL, LLAUTÓ I ARAM: Ebulliòmetre.); metall; llautó; coure; cotó; mercuri
-
- Descripció
- Ebullioscopi del model Malligand. Funció: Per a determinar el grau alcohòlic de vins sans i secs pel procediment d'ebullició. Ès un mètode aproximat, la determinació exacte del grau alcohòlic s'aconsegueix pel mètode de la destil·lació. S'omplia la caldera d'aigua destil·lada per fixar al regle la temperatura d'ebullició d'aquesta amb el grau zero.
-
- Lloc de procedència
- França
-
- Col·lecció / Fons
- Museu
-
- Núm. registre
- VINSEUM 4093
-
- Ubicació
- Reserves VINSEUM