Anar al contingut

ebulliòmetre, Drissler, primer quart segle XX

ebulliòmetre, Drissler, primer quart segle XX
ebulliòmetre, Drissler, primer quart segle XX
ebulliòmetre, Drissler, primer quart segle XX
  • Nom de l'objecte
    ebulliòmetre
  • Datació
    primer quart segle XX
  • Autor/s
    Drissler (marca de fàbrica)
  • Context d'utilització
    laboratori enològic
  • Descripció de l'ús
    Per a determinar el grau alcohòlic de vins sans i secs pel procediment d'ebullició. Ès un mètode aproximat, la determinació exacte del grau alcohòlic s'aconsegueix pel mètode de la destil·lació.
  • Material / Tècnica
    vidre (Termòmetre.); ferro (Ebulliòmetre.); llautó (Ebulliòmetre.); coure (Ebulliòmetre.); cotó (Metxa.); mercuri (Termòmetre.)
  • Descripció
    Eina de laboratori de llautó formada de un dipòsit allargat amb un termòmetre horitzontal i un petit cremador d'esperit.
  • Col·lecció / Fons
    Museu
  • Núm. registre
    VINSEUM 4091
  • Ubicació
    Reserves VINSEUM