Anar al contingut

Ebulliòmetre Salleron-Dujardin [ebulliòmetre], primer quart segle XX

Ebulliòmetre Salleron-Dujardin [ebulliòmetre], primer quart segle XX
  • Títols o denominacions
    Títol
    Ebulliòmetre Salleron-Dujardin
  • Nom de l'objecte
    ebulliòmetre
  • Datació
    primer quart segle XX
  • Context d'utilització
    laboratori enològic
  • Descripció de l'ús
    Per a determinar d'una manera aproximada el grau alcohòlic de vins sans i secs pel procediment d'ebullició. La determinació exacta del grau alcohòlic s'aconsegueix pel mètode de la destil·lació.
  • Material / Tècnica
    metall (coure niquelat)
  • Descripció
    Ebullioscopi Salleron-Dujardin. Estri format per una caldera metàl·lica cilíndrica, on es diposita el vi, amb peu i una xemeneia cilíndrica amb aixeta a la part davantera. Sota la caldera hi aniria un fogonet d'alcohol, que no s'ha conservat. A la tapadora superior de la caldera hi va a parar, en vertical, un refrigerant, que s'ompliria d'aigua freda, i hi falta el termòmetre, on es llegiria el grau alcohòlic aproximat del vi.
  • Lloc de procedència
    Vilafranca del Penedès
  • Col·lecció / Fons
    Museu
  • Núm. registre
    VINSEUM 18166
  • Ubicació
    Reserves VINSEUM