Anar al contingut

Ebulliòmetre Malligand [ebulliòmetre], primer quart segle XX

Ebulliòmetre Malligand [ebulliòmetre], primer quart segle XX
  • Títols o denominacions
    Títol
    Ebulliòmetre Malligand
  • Nom de l'objecte
    ebulliòmetre
  • Datació
    primer quart segle XX
  • Context d'utilització
    laboratori enològic
  • Descripció de l'ús
    Per a determinar d'una manera aproximada el grau alcohòlic de vins sans i secs pel procediment d'ebullició. La determinació exacta del grau alcohòlic s'aconsegueix pel mètode de la destil·lació.
  • Material / Tècnica
    metall (llautó?); vidre (termòmetre); mercuri (termòmetre); cotó (metxa del fogó)
  • Descripció
    Ebullioscopi Malligand. Estri format per una caldera metàl·lica cònica, on es diposita el vi, amb un termosifó en forma d'anella a la part inferior, que s'escalfa amb un fogonet d'alcohol. A la tapadora superior de la caldera hi va a parar, en vertical, un refrigerant, que s'ompliria d'aigua freda, i en horitzontal, un termòmetre. El braç horitzontal porta una escala numèrica graduada del 0 al 20, on es llegiria el grau alcohòlic aproximat del vi.
  • Lloc de procedència
    Vilafranca del Penedès
  • Col·lecció / Fons
    Museu
  • Núm. registre
    VINSEUM 18148
  • Ubicació
    Reserves VINSEUM