Ebulliòmetre Malligand [ebulliòmetre], primer quart segle XX
Ebulliòmetre Malligand [ebulliòmetre], primer quart segle XX
-
- Nom de l'objecte
- ebulliòmetre
-
- Datació
- primer quart segle XX
-
- Context d'utilització
- laboratori enològic
-
- Descripció de l'ús
- Per a determinar d'una manera aproximada el grau alcohòlic de vins sans i secs pel procediment d'ebullició. La determinació exacta del grau alcohòlic s'aconsegueix pel mètode de la destil·lació.
-
- Material / Tècnica
- metall (llautó?); vidre (termòmetre); mercuri (termòmetre); cotó (metxa del fogó)
-
- Descripció
- Ebullioscopi Malligand. Estri format per una caldera metàl·lica cònica, on es diposita el vi, amb un termosifó en forma d'anella a la part inferior, que s'escalfa amb un fogonet d'alcohol. A la tapadora superior de la caldera hi va a parar, en vertical, un refrigerant, que s'ompliria d'aigua freda, i en horitzontal, un termòmetre. El braç horitzontal porta una escala numèrica graduada del 0 al 20, on es llegiria el grau alcohòlic aproximat del vi.
-
- Lloc de procedència
- Vilafranca del Penedès
-
- Col·lecció / Fons
- Museu
-
- Núm. registre
- VINSEUM 18148
-
- Ubicació
- Reserves VINSEUM