bóta, ampolla de laboratori, primer quart segle XX
1 / 1
bóta, ampolla de laboratori, primer quart segle XX
-
- Nom de l'objecte
- bóta · ampolla de laboratori
-
- Datació
- primer quart segle XX
-
- Context d'utilització
- laboratori enològic
-
- Descripció de l'ús
- Segons l'etiqueta, es feia servir com a dipòsit d'hidròxid de sodi, però segons un catàleg d'instruments enològics de precisió de Dujardin, servia per a refredar mitjançant una corrent d'aigua contínua els serpentins dels alambins d'assaig.
-
- Material / Tècnica
- vidre / emmotllament; goma (tap de l'aixeta)
-
- Descripció
- Barril de vidre incolor. Orifici circular a la part superior, amb tap de vidre incolor, per on s'omplia amb la substància desitjada. Orifici a la zona perimetral inferior, amb un tap de goma que porta una aixeta de vidre acoplada, per poder buidar-ne el contingut dosificadament. Segons l'etiqueta que presenta a la part frontal, contenia hidròxid de sodi.
-
- Lloc de procedència
- Vilafranca del Penedès
-
- Col·lecció / Fons
- Museu
-
- Núm. registre
- VINSEUM 18123
-
- Ubicació
- Reserves VINSEUM