Anar al contingut

bóta, ampolla de laboratori, primer quart segle XX

bóta, ampolla de laboratori, primer quart segle XX
  • Nom de l'objecte
    bóta · ampolla de laboratori
  • Datació
    primer quart segle XX
  • Context d'utilització
    laboratori enològic
  • Descripció de l'ús
    Segons l'etiqueta, es feia servir com a dipòsit d'hidròxid de sodi, però segons un catàleg d'instruments enològics de precisió de Dujardin, servia per a refredar mitjançant una corrent d'aigua contínua els serpentins dels alambins d'assaig.
  • Material / Tècnica
    vidre / emmotllament; goma (tap de l'aixeta)
  • Descripció
    Barril de vidre incolor. Orifici circular a la part superior, amb tap de vidre incolor, per on s'omplia amb la substància desitjada. Orifici a la zona perimetral inferior, amb un tap de goma que porta una aixeta de vidre acoplada, per poder buidar-ne el contingut dosificadament. Segons l'etiqueta que presenta a la part frontal, contenia hidròxid de sodi.
  • Lloc de procedència
    Vilafranca del Penedès
  • Col·lecció / Fons
    Museu
  • Núm. registre
    VINSEUM 18123
  • Ubicació
    Reserves VINSEUM