Anar al contingut

densímetre, Societat Enològica Penedès SA, contemporani

  • Nom de l'objecte
    densímetre
  • Datació
    contemporani
  • Autor/s
    Societat Enològica Penedès SA (marca de fàbrica)
  • Context d'utilització
    laboratori enològic
  • Descripció de l'ús
    Per mesurar la densitat (pesar) mostos, vins, xarops, licors etc... que continguin sucre. El principi elemental en el qual es basa és el fet que un sòlid submergit en un líquid, desplaça una quantitat d'aquest líquid proporcional al pes de la part del sòlid submergida i en la consideració de les variacions que l'augment o disminució de la temperatura ocasiona en el volum i la densitat dels líquids
  • Material / Tècnica
    vidre (VIDRE i PLOM (granalla): areòmetre; PAPER: el regle de graduació.); plom; paper
  • Descripció
    Areòmetre Baumé de vidre amb graduació que va de 45 a 25. Contrapès de mercuri.
  • Col·lecció / Fons
    Museu
  • Núm. registre
    VINSEUM 14255
  • Ubicació
    Reserves VINSEUM