Anar al contingut

espardenya, segona meitat segle XX

espardenya, segona meitat segle XX
  • Nom de l'objecte
    espardenya
  • Datació
    segona meitat segle XX
  • Context d'utilització
    procés vinícola
  • Descripció de l'ús
    per trepitjar el raïm en el trull o pastera i extreure el most flor, de primera.
  • Material / Tècnica
    espart / cistelleria
  • Descripció
    Parella d'espardenyes d'espart per a trepitjar el raïm a la pastera i extreure'n el most. Funció: per trepitjar el raïm en el trull o pastera i extreure el most flor, de primera. S'aboca el raïm a la pastera i amb les espardenyes ben lligades als peus es trepitja el raïm per tal d'extreure de most flor o de primera, i separar-lo de la brisa que anirà a la premsa.
  • Lloc de procedència
    Múrcia (Província)
  • Col·lecció / Fons
    Museu
  • Núm. registre
    VINSEUM 1151
  • Ubicació
    Reserves VINSEUM