espardenya, segona meitat segle XX
espardenya, segona meitat segle XX
-
- Nom de l'objecte
- espardenya
-
- Datació
- segona meitat segle XX
-
- Context d'utilització
- procés vinícola
-
- Descripció de l'ús
- per trepitjar el raïm en el trull o pastera i extreure el most flor, de primera.
-
- Material / Tècnica
- espart / cistelleria
-
- Descripció
- Parella d'espardenyes d'espart per a trepitjar el raïm a la pastera i extreure'n el most. Funció: per trepitjar el raïm en el trull o pastera i extreure el most flor, de primera. S'aboca el raïm a la pastera i amb les espardenyes ben lligades als peus es trepitja el raïm per tal d'extreure de most flor o de primera, i separar-lo de la brisa que anirà a la premsa.
-
- Lloc de procedència
- Múrcia (Província)
-
- Col·lecció / Fons
- Museu
-
- Núm. registre
- VINSEUM 1151
-
- Ubicació
- Reserves VINSEUM