Ir al contenido

Ebulliòmetre Salleron-Dujardin [ebulliòmetre], primer quart segle XX

Ebulliòmetre Salleron-Dujardin [ebulliòmetre], primer quart segle XX
  • Títulos o denominaciones
    Título o denominación
    Ebulliòmetre Salleron-Dujardin
  • Nombre del objeto
    ebulliòmetre
  • Fecha de producción
    primer quart segle XX
  • Contexto de utilización
    laboratori enològic
  • Descripción del uso
    Per a determinar d'una manera aproximada el grau alcohòlic de vins sans i secs pel procediment d'ebullició. La determinació exacta del grau alcohòlic s'aconsegueix pel mètode de la destil·lació.
  • Visualización de materiales y técnicas
    metall (coure niquelat)
  • Descripción física
    Ebullioscopi Salleron-Dujardin. Estri format per una caldera metàl·lica cilíndrica, on es diposita el vi, amb peu i una xemeneia cilíndrica amb aixeta a la part davantera. Sota la caldera hi aniria un fogonet d'alcohol, que no s'ha conservat. A la tapadora superior de la caldera hi va a parar, en vertical, un refrigerant, que s'ompliria d'aigua freda, i hi falta el termòmetre, on es llegiria el grau alcohòlic aproximat del vi.
  • Lugar de procedencia
    Vilafranca del Penedès
  • Colección / Fondo
    Museu
  • Número del objeto
    VINSEUM 18166
  • publicLocationDisplay
    Reserves VINSEUM