Ebulliòmetre Salleron-Dujardin [ebulliòmetre], primer quart segle XX
Ebulliòmetre Salleron-Dujardin [ebulliòmetre], primer quart segle XX
-
- Nombre del objeto
- ebulliòmetre
-
- Fecha de producción
- primer quart segle XX
-
- Contexto de utilización
- laboratori enològic
-
- Descripción del uso
- Per a determinar d'una manera aproximada el grau alcohòlic de vins sans i secs pel procediment d'ebullició. La determinació exacta del grau alcohòlic s'aconsegueix pel mètode de la destil·lació.
-
- Visualización de materiales y técnicas
- metall (coure niquelat)
-
- Descripción física
- Ebullioscopi Salleron-Dujardin. Estri format per una caldera metàl·lica cilíndrica, on es diposita el vi, amb peu i una xemeneia cilíndrica amb aixeta a la part davantera. Sota la caldera hi aniria un fogonet d'alcohol, que no s'ha conservat. A la tapadora superior de la caldera hi va a parar, en vertical, un refrigerant, que s'ompliria d'aigua freda, i hi falta el termòmetre, on es llegiria el grau alcohòlic aproximat del vi.
-
- Lugar de procedencia
- Vilafranca del Penedès
-
- Colección / Fondo
- Museu
-
- Número del objeto
- VINSEUM 18166
-
- publicLocationDisplay
- Reserves VINSEUM