Ebulliòmetre Malligand [ebulliòmetre], primer quart segle XX
Ebulliòmetre Malligand [ebulliòmetre], primer quart segle XX
-
- Nombre del objeto
- ebulliòmetre
-
- Fecha de producción
- primer quart segle XX
-
- Contexto de utilización
- laboratori enològic
-
- Descripción del uso
- Per a determinar d'una manera aproximada el grau alcohòlic de vins sans i secs pel procediment d'ebullició. La determinació exacta del grau alcohòlic s'aconsegueix pel mètode de la destil·lació.
-
- Visualización de materiales y técnicas
- metall (llautó?); vidre (termòmetre); mercuri (termòmetre); cotó (metxa del fogó)
-
- Descripción física
- Ebullioscopi Malligand. Estri format per una caldera metàl·lica cònica, on es diposita el vi, amb un termosifó en forma d'anella a la part inferior, que s'escalfa amb un fogonet d'alcohol. A la tapadora superior de la caldera hi va a parar, en vertical, un refrigerant, que s'ompliria d'aigua freda, i en horitzontal, un termòmetre. El braç horitzontal porta una escala numèrica graduada del 0 al 20, on es llegiria el grau alcohòlic aproximat del vi.
-
- Lugar de procedencia
- Vilafranca del Penedès
-
- Colección / Fondo
- Museu
-
- Número del objeto
- VINSEUM 18148
-
- publicLocationDisplay
- Reserves VINSEUM