trans
Visita els nous espais del VINSEUM


Del 16 al 25 de maig
Hem preparat una pila d'activitats per al cap de setmana del DIM 2024.

El plat fort serà l'obertura al públic de la Plaça del Vi, els espais d’acollida del visitant ubicats a la planta baixa del nou museu.

trans
Tast 18/35


Divendres 24 de maig, 19:30 h
Tast exclusiu per a joves de 18 a 35 anys, en què proposem descobrir els vins de tres cellers liderats i impulsats per persones tan joves com els participants del tast.

trans
L'escola dels sentits


Curs 2023-24

Des del VINSEUM treballem per adaptar-nos a les necessitats que tenen les escoles. Aquestes adaptacions passen per re-imaginar la relació escola-museu i plantejar noves maneres d’interaccionar.

És per això que
el departament educatiu del museu vol recordar-vos que es troba a disposició de les escoles
per parlar i conèixer de primera mà els interessos i la manera de treballar de cada escola, cada mestre, cada aula.

Podeu fer la vostra reserva a educacio@vinseum.cat.


 
trans
129 Vides. De quan la pesta negra va arribar a Vilafranca.


Exposició temporal
Fins al 2 de març de 2025

Les obres de construcció del nou VINSEUM ens van descobrir una necròpolis medieval d'emergència a causa de la pesta negra. Investigarem més sobre les 129 vides que s'hi van trobar i la Vilafranca del s.XIV amb aquesta nova exposició temporal.

Consulta la programació d'activitats paral·leles

trans
Taller familiar


Dissabte 25 de maig


Activitat de reconeixement de la flora per a famílies, ens endinsarem en el món de les plantes silvestres (les mal anomenades "males herbes") que creixen a la vinya o en els seus marges i camins.


trans
Procediments de selecció oberts


Fins divendres 31 de maig de 2024:
una plaça d’Auxiliar del Centre de Documentació de VINSEUM (CDV).



 
trans
MosTeca


La cuina dels homes

Dimarts 21 de maig, a les 19:30 h

El MosTeca és l’espai del museu dedicat a la reflexió sobre l’alimentació i la gastronomia a través de l’audiovisual.

La cuina dels homes
, de Sílvia Subirós, és un relat alternatiu de la història de la cuina i l’anonimat de les dones a través d’El Motel, el restaurant que va portar la modernitat culinària a Espanya.

En col·laboració amb El cigró d'Or.

trans
La nostra vitis: DO Pla de Bages


Dissabte 25 de maig de 9 a 17 h

Començarem el dia visitant el Museu de la memòria de la vinya i el vi a Sant Fruitós de Bages de la mà dels seus responsables.

Després coneixerem les Tines del barri dels Manxons, a Callús, un testimoni històric de l’activitat vinícola que hi va haver al Pla de Bages al s. XIX.

Acabarem al celler Collbaix, a Manresa on després de veure les seves instal·lacions, dinarem a la terrassa de les oliveres des d'on podrem gaudir de les vistes de Montserrat.


 
trans
Cellers amb patrimonis medievals


Dimecres 22 de maig, a les 19:30 h

A càrrec d’Alba Gràcia Pañella (llicenciada en història i responsable del Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges).


trans
ArqueoAntro
de la Pesta: Vilafranca 1348


Dijous 23 de maig, a les 19:30 h

Conferència amb Coral Cuadrada: Filòsofa, historiadora i doctora en Història Medieval. Destaca, entre altres aspectes, per la seva expertesa en la memòria de les dones.